welcome to my blog =)

hello my friend hope you guys have a nice day n smile always...

hari

jam

Last activity for outdoor Score Orienteering;)

Monday, April 18, 2011

Salam..
untuk aktiviti terakhir kami akan membuat score orienteering..dulu pernah wat orienteering tapi dalam kumpulan..tp nie score orienteering secara individu lain2 hihi;) kawasan yang di berikan ialah sekitar uitm atau nama lainya satu uitm hehe..ada 9 checkpoint..jauh dah tentu..lepas tu kena la berlari atau jogging sebab de masa di beri untuk mencari kesemua chechpoint iaitu selama 1 jam 30 minit hurm tentu penatkan..aq orang yang ke-17 di lepaskan pada jam 10.17 pagi..de 9 checkpoint yang perlu di cari tapi aq jumpa 7 je control marker hihi=)..jumlah mase aq dpat checkpoint ialah selama 1 jam 8 minit..pantas jugak aq berlarikan hahaha..ade 10 member aq yang dapat kesemua checkpoint syabas kepada diorang..jantung pe ntah diorang pakai aq pun xtahu hehe..walaupun penat tapi kitowng seronok dan gembira melakuakan aktiviti tersebut..


Diam x diam nie adalah kelas terakhir untuk outdoor..sedih jugak la bila ingat balik kenangan2 semasa melakukan aktiviti..class outdoor nie best senenarnya dengan lecture yang sporting lepas tu aktiviti2 luar yg dijalankan lagi..kenangan2 yang terindah tetap berada dalam ingatan hihi;)..jutaan terima kasih kepada EN. HISYAM sebab banyak memberi tunjuk ajar yang berguna tentang outdoor recreation dan banyak membantu kami untuk melakukan aktiviti2 outdoor yang kami jalani..tq very2 much jasamu dikenang..doakan kami untuk final exam ya EN .HISYAM hihihi;) bye2...

Gambar2 yang di ambil sebelum dan selepas orienteering=)










Selepas semuanya selesai pe lagi terus ke counter makanan lapar nie hihi;)



Management Game after test knotting!!!

Asalamualaikum..
Selepas test knotting kitowng di beritahu untuk membuat satu management game..setiap kumpulan perlu membuat satu game..lepas tu kena present..macam biasa kumpulan aq terdiri daripada adli, adam, ain, beng dan aq sendiri hihi;) semuanya handsome dan cantik2 belaka hahaha..kitowng punya game di beri nama ikatan cinta hihi=)..tentu tertanya tanyakan..asal di beri nama tu..hal ini kerana ewah hihi..game kami perlu de persefahaman dan kerjasama kalau x memang x siap la ikatan cinta tu huhu..management game yang di buat oleh setiap kumpulan di nilai dan di beri markah oleh abg dan akak senior..x tahu la berape markah yang setiap kumpulan..harap2 tinggi la ya hehehe..tq banyak2 kepada abg dan akak senior kerane wat management game nie..kami berasa gembira dan enjoy..da la ckp2 tu..haha babai...

Knotting Test la!!!!

Salam..
Hari yang di tunggu2 sudah pun tiba..setelah hampir seminggu merevise tentang knotting..nie la masanya untuk test hihi..kitowng di nilai oleh akak dan abang senior lebih kurang dalam 5 orang..Antara knotting yang akan di test ialah bowline, fisherman knot, sheet bend, clove hitch, butterfly knot, double figure of 8 double loop, reef knot dan figure of 8..setiap jenis ikatan de mase lak tu..memang mencabar jugak la huhu..tp alhamdullilah aq dapat membuatnya dengan sempurna..seronoknya hihi;) nnti post yg lain lak ye bye..




Revise Tentang knotting..

Tuesday, April 12, 2011

Test knotting semakin hampir la kawan2..pe lagi jom la blajar jenis2 ikatan dan cara-cara ikatnya..hihi;) em untuk mengingatinya semula pe lagi minta la tolong kawan2 huhu..antara ikatan2 yang aq pelajari ialah seperti di bawah ini ya:

Reef Knot


Sheet Bend


Bowline


Figure of Eight knot


Clove Hitch


Butterfly Knot


Double Figure of Eight


Selepas latihan punya latihan akhirnya aq berjaya menguasai kesemua ikatan untuk test nnti..untuk memahirkan lagi sebelum tido aq akan cuba beberape jenis ikatan hihi=) okla eh nnti aq ceritakan lak masa aq test knotting eh..jumpa lagi tataa...;)

Salam Perkenalan hihi;)

Assalamualaikum..
Diam x diam dah masuk sem 2 hihi;) selamat kembali kawan2 ke uitm huhu..blog ini bertujuan untuk menceritakan tentang aktiviti2 yang aq lakukan di uitm..aq de jugak selitkan kisah2 peribadi yang boleh dikongsi bersama..hehehe..harap kawan2 dapat mengunjungi dan melihat blog saya ini..ckup di sini la untuk permulaan ya..nnti post yang lain lak..bye.=)


Real one low rope course seronok yeah;)

Salam..berjumpa lagi kita ya..
Post kali nie aq sambung pasal low rope course yang pratikal lak ok hihi..pagi-pagi lagi kami berkumpul di kawasan pokok2 di climbing wall berdekatan dengan kolam renang..kerane aktiviti tu diadakan di situ le hihi..
Kami membawa semua peralatan yang perlu mengikut low rope course yang akan kumpulan kami buat..kumpulan saya terdiri daripada adam, diman, beng, ain dan saya sendiri..kumpulan kami membuat low rope course leopard crawl..Antara peralatan yang diperlukan ialah pp ropes, sarung tangan, helmet, dan guni..


Selepas kami layout barang2 En.Hisyam memberi penerangan tentang low rope course yang akan setiap kumpulan buat nanti..antaranya leopard crawl, high postman walk, multi vine, criss cross, forward tension traverse, foot loop dan chicken walk.


Sesudah itu kami bergerak dalam kumpulan dan mula la kerja-kerja mengikat tali di pokok2 untuk low rope course hihi;)








Alhamdullilah dengan kerjasama yang di tunjukkan oleh setiap kumpulan akhirnya kami berjaya menyiapkan low rope course tersebut..skarang tiba la masanya untuk melakukan aktiviti..em tapi sebelum tu diadakan demontrasi untuk melakukn aktiviti ini..memang seronok la hihi=)..fun, happening dan macam2 lagi la..






Syabas kepada kawan2 kerana telah berjaya melakukan aktiviti low rope course..dan x lupa terima kasih kepada En. Hisyam dan beberapa orang abang dan akak degree yang telah membantu dan memberi tunjuk ajar sehingga jayanya aktiviti ini..tq nnti de mase jumpa lagi ok..tunggu post yang lain lak ya babai..

Teori Low rope course la pulak..!!!

Sunday, April 10, 2011

Hihi..Assalamualaikum...
Kali nie aktiviti low rope course pulak akan kami lakukan..em macam selalu la..kami kena masuk kelas teori dahulu sebelum praticalnya..kelas aritue bertempat di fisio lab..kelas start 8.30 tapi de yang datang lambat nasib baik x dikunci oleh En.Hisyam sape yang datang lewat..pada aritue kami belajar dari En.Hisyam tentang low rope course..definisi, elementnya, dan description low rope course..
Nie adalah jenis2 low rope course ya=


Cam ne menarik x gambar yang ditujukkan nie huhu=)..em nie de la beberapa jenis low rope course yang akan kami lakukan masa pratical low rope course nanti..exciting x hihi;) lepas kelas nie baru la aq tahu pe tu low rope course, jenisnya dan macam2 la..untuk melakukan aktiviti nie kami di bahagikn dalam beberape kumpulan..stiap kumpulan de 5 owg..tengoklah eh low rope course pe yang kumpulan aq wat nanti..hurm tentu seronok hihi;)..see you dpratical lak bye....